Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev evocă miercuri o recurgere la arma nuclară şi exclude în avans eventualitatea unei sancţionări a Moscovei de către justiţia internaţională, în timp ce Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează cu privire la presupuse crime de război comise către Rusia în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ideea însăşi de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este absurdă în sine. Iar asta creează o eventuală ameninţare la existenţa omenirii”, scrie într-o postare pe Telegram actualul vicepreşeinte al puterncului Consiliu de Securitate rus.

Medvedev atacă Statele Unite, pe care le acuză că vor să târască Rusia în jurisdicţii internaţionale, în pofida faptului că Washingtonul nu a fost pedepsit niciodată din cauza războaielor pe care le-a purtat în lume şi care s-au soldat, estimează el, cu 20 de milioane de morţi.

Dmitri Medvedev a fost preşedinte al Rusiei din 2008 şi până în 2012, când Vladimir Putin a plecat de la Kremlin din cauza limitării numaărului de mandate prezidenţiale, pentru a conduce Guvernul rus.

Considerat odinioară un moderat, Medvedev, care a fost premier din 2012 şi până în 2020, s-a impus, de la invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, drept unul dintre cei mai feroci critici ai Occidentului.

El a devenit un obişnuit al unor declaraţi zgomotoase.

El a catalogat adversarii Rusiei drept nişte ”nenorociţi” şi ”degeneraţi”.

Curtea Penală Internaţională anchetează în prezent cu privire la pruspuse crime de război ruse în Ucraina.

Rusia neagă în mod sistematic toate atrocităţile de care sunt acuzaţi militari ruşi - între altele, bombardarea civililor, execuţii sumare, violuri.

Moscova acuză, în schimb, Ucraina de crme de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.