Vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate Dmitri Medvedev respinge marţi actuala politică a Uniunii Europene (UE) împotriva Rusiei drept ”un cocteil dezgustător” de ”grosolănie”, ”infantilism” şi ”prostie”, relatează Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întreaga politică din prezent a europenilor împotriva Rusiei este un cocteil dezgustător de grosolănie arogantă, infantilism adolsecentin şi prostie primitivă”, scrie fostul preşedinte al Rusiei într-o posatre pe Telegram.

El acuză UE de faptul că ”şi-a anunţat prima intenţia de a pedepsi dur Rusia din cauza dorinţei acesteia de a apăra oameni care suferă şi de a-şi asigura interese pe termen lung şi a decis, ca de obicei, să facă economia rusească bucăţi, să o lase fără bani din exporturi de energie să impună sancţiuni totale asupra a tot ceea ce arde”.

”Nu-mi pasă că Europa are o industie uriaşă, o agrcultură dezvoltată, iar cetăţenii UE vor să trăască în case încălzite cu apă (curentă). Principalul lucru este ca ruşii să fie lăsaţi să sufere”, continuă el.

Însă, afirmă el, europenii ”şi-au dat seama ulterior, şi-au amintit că nimeni nu anulează iarna, iar livrări alternative de gaze naturale, petrol şi cărbune sunt scumpe sau pur şi simplu nerealiste”.

”Noi ne-am dat seama cât de dificil este să stai pe trei scaune. De exemplu, noi ajutăm Ucraina şi dăunăm Rusiei, dar economia şi oamenii noştri nu sunt străini. În general, n-a ieşit prea bine”, conchide medvedev.

În opinia sa, ”isteria galben-neagră” a condus doar la ”frica de a îngheţa în casă, a privi pe geamuri îngheţate la producţia care se estompează”.

”Înţelepţii europeni” văd drept ieşire din această situaţie ”să crească livrările de armament către regimul de la Kiev” şi războul ”până la sfârşitul victorios”, mai acuză Medvedev.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.