Liderul majorităţii republicane din Senat Mitch McConnell l-a felicitat miercuri pe preşedintele ales Donald Trump pentru victorie, după ce i-a condamnat în mai multe rânduri declaraţiile şi acţiunile în timpul campaniei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McConnell salută victoria lui Trump ca pe o oportunitate ca America să se îndrepte în altă direcţie după opt ani de preşedinţie a democratului Barack Obama.

El subliniază că Trump are "o semnificativă oportunitate să ne unească naţiunea".

McConnell a mai anunţat că speră să colaboreze îndeaproape cu democraţii în vederea consolidării securităţii naţionale şi economice.

Republicanii şi-au păstrat controlul asupra Senatului.

Republicanii Roy Blunt din Missouri şi Lisa Murkowski din Alaska au obţinut victorii în alegerile parlamentare de marţi şi au asigurat astfel controlul partidului asupra Camerei superioare a Congresului..

Partidul Republican deţine 51 dintre cele 100 de mandate din Senat, iar democraţii 47.

Două scrutine erau însă în suspans. În Louisiana va avea loc turul doi luna viitoare, iar în New Hampshire democrata Maggie Hassan şi republicana Kelly Ayotte erau creditate cu rezultate prea stânse pentru a revendica victoria.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan l-a sunat, de asemenea, pe preşedintele-ales Donald Trump să-l felicite pentru victorie.

Ryan, care l-a criticat la rândul său pe miliardar în campanie, se pare că se confruntă cu opoziţia unor republicani în privinţa rămânerii sale în acest post.

Ryan a emis anterior, miercuri, un comunicat în care cataloghează victoria lui Trump o "repudiere a statu-quoului politicilor liberale progresiste ratate".

El afirmă că abia aşteaptă să lucreze cu noua administraţie pentru a promova agenda republicană.

Dar mai întâi el îndeamnă Grand Old Party (GOP) să acţioneze pentru a uni ţara după aceste alegeri dezbinatoare.

Vicepreşedinte-ales Mike Pence a salutat, la rândul său "noaptea istorică" a victoriei lui Trump.

Pence, guvernatorul statului Indiana, a susţinut această alocuţiune în care a salutat victoria lui Trump miercuri, la petrecerea din New York.

"Poporul american a vorbit, iar poporul american şi-a ales noii campioni", a subliniat partenerul de campanie al omului de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.