Theresa May urmează să propună Parlamentului britanic să se pronunţe prin vot asupra a două posibilităţi - o ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) fără acord ("no deal") şi o amânare a Brexitului -, în cazul în care nu va obţine satisfacţie în legătură cu modul în care vede Brexitul, dezvăluie un jurnalist de la The Daily Telegraph pe Twitter, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steven Swinford de la Daily Telegraph citează pe o reuniune a Guvernului în curs, în acest sens.

Un reprezentant al Cabinetului lui May a anunţat luni că amânarea Brexitului este una dintre opţiunile avute în vedere de către Guvern, în cazul în care Camera Comunelor nu ratifică, până la 12 martie, acordul retragerii din UE.

Alte ziare britanice scriu că Guvernul discută alte propuneri în cadrul acestei reuniuni guvernamentale.

Theresa May urmează să propună excluderea oficială a unui Brexit fără acord, deschizând astfel calea unei amânări cu mai multe săptămâni - eventual cu mai multe luni - a ieşirii Regatului Unit din UE, prevăzută în prezent la 29 martie, scrie The Sun.

Potrivit The Daily Mail, Theresa May este pregătită să excludă un Brexit fără acord (”no deal”), deoarece 15 miniştri s-au declarat pregătiţi sădemisioneze.

O încercare de amânare a Brexitului, prevăzut pe 29 martie, la ora locală 23.00 (sâmbătă, 30 martie 1.00, ora României) ar fi o schimbare radicală din partea Theresei May, care a apreciat luni că o amânare nu va face decât să prelungească problema.

Londra nu poate decide unilateral să amâne Brxitul şi este necesar să obţină acordul Bruxellesului cu privire la acest lucru.

O amânare a Brexitului ar fi ”o soluţie logică”, în măsura în care nu există o majoritate în Parlamentul britanic în vederea ratificiării acordului retragerii, a apreciat luni preşedintele Consiliului European Donald Tusk.

Singura modalitate de a avasa în dosarul Brexitului este să se organizeze un nou referendum, a apreciat marţi reprezentanul Partidului Laburist însărcinat cu Finanţele.

”Acest lucru devine periculos acum, ea (Theresa May) este pe punctul de a distruge economia dacă nu suntem atenţi. Asta ne obligă să adoptăm o poziţie prin care (...) să blocăm un (Brexit) fără acord (...). Singurul mijloc care ne mai rămâne acum, singurul mijloc, este să ne întoarcem la popor”, a declarat John McDonnell.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.