Regatul Unit nu a reuşit să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană (UE) în vederea trecerii la următoarea fază a negocierii Brexitului, a anunţat luni, la Bruxelles, premierul britanic Theresa May, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Progrese s-au înregistrat, însă rămân diferenţe cu privire la ”câteva chestiuni”.

May a anunţat că negocieri vor continua ”până la sfârşitul săptămânii” şi s-a declarat ”încrezătoare că vom încheia această (primă fază) pozitiv”.

Premierul britanic a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean Claude Juncker.

May încearcă să ajungă la un acord asupra primei faze a negocierii Brexitului înaintea unui summit european, prevăzut peste zece zile.

MAY ÎNCREZĂTOARE

Premierul a făcut această declaraţi efoarte scurtă. Ea a apreciat că ambele părţi au negociat cu bună credinţă, dar că există unul sau două domenii în care există în continuare diferenţe. Negocierile vor continua în vederea apropierii poziţiilor.

La fel ca Juncker, ea s-a declarat încrezătoare în faptul că se va ajunge la un acord şi se va trece la faza a doua în ”viitorul apropiat”.

După această declaraţie, cei doi lideri au plecat de pe scenă, nu înainte ca Juncker să le spună jurnaliştilor că nu mai este timp pentru întrebări.

JUNCKER: NU ESTE UN EŞEC

Şeful Comisiei a declarat, anterior, că cele două părţi nu au ajuns la un acord ”complet” luni, în pofida eforturilor şi progreselor în toate domeniile.

Însă el a apreciat că diferenţele ”se micşorează” şi că negocieri vor continua până spre sfârşitul săptămânii.

”Acesta nu este un eşec”, a subliniat Jean Claude Juncker, care s-a declarat încrezător că se va ajunge la un acord până la summitul de la vinerea cealaltă, pe 15 decembrie.

May ”este o negociatoare dură”, a apreciat el.

Juncker a apreciat la începutul acestei conferinţe de presă că a avut o întâlnire ”constructivă” cu May.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.