Marocanul suspectat că a încercat să detoneze o bombă în Gara Centrală din Bruxelles era un bărbat normal, care avea planuri de căsătorie şi intenţiona să devină şofer de taxi, a spus familia sa postului public de televiziune din Belgia, VRT, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii belgieni spun că Oussama Zariouh a adus bomba în gară, însă nu a explodat. Zariouh a fost ucis de un soldat, în timp ce alerga spre o patrulă militară, strigând "Allahu akbar". Potrivit autorităţilor, există indicii că marocanul susţinea Statul Islamic.

Familia a anunţat că intenţiona să găsească un avocat belgian care să analizeze cazul.

„Vrem dovezi că el a făcut acest lucru”, a spus sora sa, Imane. „Nu pot să cred că fratele meu a vrut să se sinucidă sau să ucidă pe altcineva. Era o persoană sensibilă”, a adăugat ea.

Rudele insistă că Oussama nu a dat niciun semn de radicalizare şi că nu le vină să creadă că era membru ISIS.

„Era un musulman moderat, un tip normal, care asculta muzică şi ieşea. Uneori se ruga, dar de multe ori nu. Era departe de un extremist”, a afirmat tatăl său, adăugând că Oussama avea planuri clare pentru viitor.

“Urma să vină în Maroc în această vară, pentru a se căsători. De asemenea, urma să îşi schimbe slujba şi să înceapă ca şofer de taxi”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.