Preşedintele Eurogrupului Mario Centeno şi-a anunţat marţi demisia de la conducerea instituţiei - începând de la 13 iulie -, precizând că nu vrea să ceară un al doilea mandat de doi ani şi jumătate, relatează Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mario Centeno, care a demisionat de asemenea din postul de ministru portughez al Finanţelor, a anunţat pe Twitter că lansează joi o procedură în vederea alegerii succesorului său.

Un nou preşedinte al Eurogrupului, un organ informal din care fac parte miniştrii Finanţelor statelor din cadrul zonei euro, urmează să fie ales la 9 iulie.

”Mandatul meu de preşedinte al Eurogrupului se va încheia la 13 iulie. Joi îmi voi informa colegii din Eurgrup cu privire la decizia de a nu solicita un al doilea mandat, pentru că, până la 15 iulie, voi pleca din postul de ministrul Finaţelor Portugaliei”, a anunţat Mario Centeno.

Euractiv scrie că Mário Centeno părăseşte Guvernul portughez în urma unei relaţii ”mai puţin decât idilice” cu premierul Antonio Costa şi că umrează să fie înlocuit în funcţie de secretarul de stat însărcinat cu bugetul João Leão.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.