Marina rusă a respins sâmbătă un atac cu dronă, în Golful Sevastopol, vizând Flota rusă la Marea Neagră, anunţă guvernatorul prorus Mihail Razvojaiev al acestui oraş din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portul Sevastopol a fost ”închis temporar” circulaţiei navelor şi feriboturilor în urma acestui atac, au anunţat autorităţile din oraş.

Nave ale Flotei ruse la marea Neagră sunt pe cale să respingă un UAV (vehicul aerian fără pilot) în Golful Sevastopol”, anunţă Mihail Razvojaiev.

”Nicio instalaţie din acest oraş nu a fost atinsă. Situaţia este sub control”, dă el asigurări.

Toate dronele implicate în atac au fost ”doborâte”, a anunţat el apoi într-o postare pe Telegram.

”Azi (sâmbătă), începând de la ora (locală) 4.30 (şi ora României), mai multe sisteme de apărare de la Sevastopol au respins atacuri cu drone. Toate UAV-urile au fost doborâte”, a anunţat el.

Rusia, care a invadat la 24 februarie Ucraina, a anexat în 2014 Peninsula ucraineană Crimeea (sud).

Anunţul acestui nou atac cu drone, la Sevastopol, intervine în contextul în care forţe ucrainene au lansat o contra-ofensivă, cu scopul de recuceri teritoriul de sud al Ucrainei.

Mihail Razvojaiev a anunţat joi că Centrala termică Balaklava a fost vizată într-un atac cu dronă care nu a provocat nici pagube mari şi nici victime.

În august, el a anunţat un atac cu dronă vizând Statul major al Flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, care nu s-a soldat cu victime, al doilea atac de acest fel în mai puţin de o lună.

La 31 iulie, o dronă a ajuns în curtea Statului Major al Flotei ruse la Marea Neagră, un atac soldat cu cinci răniţi în rândul angajaţilor şi care a condus la anularea tuturor festivităţilor prevăzute atunci cu ocazia Zilei Flotei ruse, sărbătorită în acea zi.

Ucraina, acuzată de Rusia de aceste atacuri, a dezminţit atunci orice implicare şi a catalogat aceste acuzaţii drept ”provocatoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.