Maria Kolesnikova, una dintre reprezentatele opoziţiei din Belarus, a fost arestată luni, în centrul Minskului, şi ridicată cu o furgonetă de către persoane necunoscute, potrivit site-ului de ştiri belarus tut.by, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cine sunt aceste persoane era un lucru necunoscut.

Susţinători ai opozantei au anunţat că verificau aceste informaţii, potrivit agenţiei ruse de ştiri  RIA Novosti.

Activista, una dintre principalele susţinătoare Svetlanei Tihanovskaia a fost arestată şi eliberată la începutul lui august.

Poliţia belarusă a anunţat, la rândul său, că nu o deţine pe Maria Kolesnikova, potrifit agenţiei ruse de ştiri Interfax.

Zeci de mii de manifestanţi au defilat duminică în stradă, la Minsk, cerând plecarea de la putere a lui Aleksandr Lukaşenko, la aproape o lună de la realegerea contestată a preşedintelui belarus în al şaselea mandat.

Poliţia belarusă a reţinut duminică 633 de persoane la manifestaţia uriaşă din Minsk.

Coloane de manifestanţi au înfruntat avertismentele autorităţilor şi au mărţluit în capitală supravegeheate de armată, strigând ”Pleacă”!” şi ”Mizerie!”, scrie AFP.

Imagini filmate de tut.by surprind femei strigând ”Ruşine!” unor membri ai forţelor de securitate cu cagule care prindeau manifestanţi.

Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, aflat la putere de 26 de ani în fosta republică sovietică, respinge îndemnul laorganizarea unor noi alegeri prezidenţiale ale opozantei Svetlana Tihanovskaia, care a fugiit în Lituania, unde se află în exil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.