Capete încoronate au participat vineri, la Sankt Petersburg, la căsătoria marelui duce duce Gheorghi Romanov, un moştenitor al dinastiei Romanov, la 104 ani de la Revoluţie şi de la moartea ultimului ţar al Rusiei, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O căsătorie nu ca oricare alta a fost oficiată în Catedrala Sfântul Isac din Sankt Petersburg, a moştenitorului ultimului ţar al Rusiei din dinastia Romanov.

Mai multe capete încornate au fost invitate la această slujbă, inclusiv fostul rege şi fosta regină ai Bulgariei, regina Sofia a Spaniei şi prinţesa Lea a Belgiei.

Marele duce Gheorghi Romanov, care a fost căsătorit de către preoţi ortocşi îmbrăcaţi în aur, este moştenitorul unei dinastii care a domnit timp de trei secole în Rusia, până la Revoluţia bolşevică din 1917 şi execuţia ţarului Nicolae al II-lea şi familiei acestuia.

Gheorghi Romanov, născut la Madrid, şi-a trăt cea mai mare parte a vieţii în Franţa, la fel ca numeroşi membri ai familiei regale ruse.

El a cunoscut-o la Bruxelles pe viitoarea sa soţie, italianca Rebecca Bettarini, pe când lucrau amândoi la instituţii europene.

Instalat la Moscova de trei ani, în apropiere de Kremlin, marele duce spune că se dedică unor proiecte de caritate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.