Marea Britanie preconizează să procedeze la testarea privind noul coronavirus a 100.000 de persoane alese la întâmplare, în cadrul unui efort de a înţelege mai bine rata infectării, înainte de a relaxa restricţiile impuse în vederea evitării răspândirii bolii, a anunţat joi Guvernul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest program - al Imperial College de la Londra şi Institutului de sondare Ipsos Mori - urmează să se desfăşoare în mod separat de o campnie de depistare anunţată săptămâna trecută sub egida Universităţii Oxford şi Biroului Naţional britanic de Statistică (ONS).

Guvernul britanic urmează să examineze săptămâna viitoare o eventuală relaxare a măsurilor de izolare implementate la 23 martie în criza sanitară.

Peste 26.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Marea Britanie.

Ministerul Sănătăţii consideră indispenabilă o îmbunătăţire a capacităţii urmăririi ratei infectării în diverse regiuni din ţară, înaintea unei lansări a unei ieşiri din izolare.

Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a promis că Guvernul avea să remedieze lacune în capacitatea de depistare în ţară, în vederea efectuării a 100.000 de teste zilnic până la sfârşitul lui aprilie.

Însă, până marţi, se efectuau puţin peste 52.000 de teste.

Imperial College urmează să contacteze 100.000 de persoane la întâmplare şi să le trimită un kit de testare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.