Marea Britanie a anunţat, vineri, îngheţarea activelor, precum şi interdicţii de călătorie pentru 386 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, Camera inferioară a Parlamentului, care au votat în favoarea independenţei celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Lugansk şi Doneţk, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie şi-a anunţat anterior intenţia de a sancţiona parlamentarii ruşi, ca parte a unui pachet de măsuri menite să-l pedepsească pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru invazia în Ucraina.

 Sancţiunile au fost impuse parlamentarilor ruşi în cauză pentru ”sprijinul lor pentru regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk”.

”Îi vizăm pe cei complici la invazia ilegală a Ucrainei organizată de Putin şi pe cei care susţin acest război barbar. Nu vom renunţa la presiune şi vom continua să strângem cureaua asupra economiei ruse prin sancţiuni”, a declarat ministrul britanic de Externe, Liz Truss, într-un comunicat.

Noile sancţiuni le vor interzice celor vizaţi să călătorească în Marea Britanie, să acceseze activele deţinute în Regatul Unit şi să facă afaceri în această ţară, a mai comunicat Ministerul de Externe al Marii Britanii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.