Noul premier britanic Boris Johnson continuă restructurarea guvernului şi îi numeşte pe Dominic Raaab ca ministru de Externe, Priti Patel ministru de Interne şi Sajid Javid ministru al Finanţelor, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patel, membră a Partidului Conservator care a fost între 2016 şi 2017 Secretarul pentru Dezvoltare Internaţională, a declarat pentru Sky News că este „o mare onoare” să fie numită ca ministru de Interne, adăugând că acest rol aduce „responsabilităţi semnificative”.

„Voi face tot ce pot pentru a ne menţine ţara în siguranţă şi pentru a lupta cu infracţiunile pe care le vedem pe străzile noastre”, a declarat ea.

Dominic Raab a fost numit ministru de Externe dar şi prim-secretar de stat. Acest titlu este acordat uneori de către prim-ministru unuia dintre miniştri. Acest lucru înseamnă că Raab, fostul ministru al Brexitului, este practic vicepremier.

El a declarat că „provocarea evidentă” este Brexitul însă este convins că Marea Britanie „se va ridica la nivelul aşteptărilor”.

După ce a fost întrebat de problema Iranului, Raab a declarat că nu doreşte să ia decizii pripite însă se va informa foarte bine cu privire la acest subiect.

„Cel mai important lucru este să ieşim din UE până la sfârşitul lui octombrie, de preferat cu un acord”, a afirmat el.

Sajid Javid, fostul ministru de Interne, a scris pe Twitter: „Sunt profund onorat să fiu numit ministru al Finanţelor de premierul Boris Johnson. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Trezoreria Majestăţii Sale pentru a pregăti ieşirea din UE, pentru a ne uni ţara şi a pregăti economia pentru oportunităţile incredibile care ne aşteaptă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.