Manuel Valls şi-a exprimat luni dorinţa de a guverna împreună cu Emmanuel Macron, favorit, potrivit sondajelor, la preşedinţia Republicii, pe 7 mai, şi a apreciat ca imposibilă unitatea unui Partid Socialist dezbinat ideologic, anunţând că se va întâlni marţi cu susţinătorii săi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o zi după eliminarea socialistului Benoît Hamon din primul tur, cu un scor de 6,35%, fostul candidat înfrânt în alegerile primare socialiste l-a îndemnat pe Emmanuel Macron să nu repete eroarea comisă de Jacques Chirac, care a guvernat doar cu dreapta după ce a înfrânt Frontul Naţional (FN, extremă dreapta) în alegerile prezidenţiale din 2002.

”Există o responsabilitate, mai întâi a lui Emmanuel Macron, de a uni, iar noi trebuie să-l ajutăm cât mai larg posibil, pentru a o împinge pe Marine Le Pen cât mai jos posibil”, a declarat fostul premier pentru postul de radio France Inter.

”Nu este suficient să învingi (...), mâine trebuie să guvernezi, să-ţi asumi responsabilităţile”, a adăugat el.

”Guvernarea Franţei este dificilă şi este necesar, astfel, să unim o majoritate prezidenţială, iar mâine o majoritate în Adunarea Naţională. (Responsabilitatea) îi revine mai întâi, bienînţeles, lui Emmanuel Macron (...), iar de aceea noi trebuie să fim pregătiţi să-l susţinem, să ajutăm, să participăm la această majoritate”, a spus Valls.

În ceea ce priveşte Partidul Socialist, după eşecul spectaculos al lui Benoît Hamon, "este sfârşitul unui ciclu, este sfârşitul unei poveşti”, a apreciat fostul premier.

”Cei care nu împărtăşesc aceleaşi idei, cei care sunt în dezacord cu Europa, în privinţa economiei, întreprinderii, problemelor de securitate sau caracterului laic al statului pot, oare, să se afle în aceeaşi familie politică? Personal eu nu cred, aşadar este necesar să vină în sfârşit vremea clarificării”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.