Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a condamnat, duminică, violenţele care au izbucnit de-a lungul ţării ca urmare a decesului lui George Floyd, afirmând că americanii au dreptul să protesteze contra burtalităţii Poliţiei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A manifesta contra unei asemenea britalităţi este un drept şi o necesitate. Este o reacţie specific americană", a declarat candidatul într-un comunicat. "Dar, să dai foc oraşelor şi să distrugi gratuit nu este. Violenţa care pune în pericol vieţi nu este", a afirmat el.            

Confruntările dintre manifestanţi şi poliţişti au zguduit, sâmbătă seară, 25 de oraşe din Statele Unite, plasate în stare de asediu. Poliţiştii au încercat să calmeze furia care s-a răspândit în ţară după moartea afro-americanului George Floyd. 

Incendii, gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc, aşa arată America acum, scriu jurnaliştii de la CNN. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.