Mii de persoane au manifestat în centrul Londrei, în semn de protest faţă de izolare, care este pe cale să fie ridicată treptat, şi împotriva introducerii unor eventuale paşapoarte vaccinale în lupta împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de oameni au manifestat sâmbătă seara în centrul Londrei, potrivit unei jurnaliste AFP.

Înregistrări video publicate pe reţele de socializare au surprins mii de oameni defilând pe străzile capitalei britanice.

Mii de persoane au participat la un marş intitulat ”Unite for freedom” (”Uniţi pentru libertate”), care a pornit din Hyde Park, purtând banderole şi panouri cu mesaje ca ”Sunteţi controlaţi”, ”Fără mască, fără vaxx, fără izolare”.

În pofida unor restricţii impuse împotriva adunărilor în masă, mai multe organizaţii au îndemnat oamenii să manifesteze în grupuri mici împotriva ultimelor măsuri de izolare aflate în vigoare şi împotriva unei eventuale implementări a unor paşapoarte vaccinale, studiate de către Guvernul lui Boris Johnson.

”NO TO VAX PASSPORT”

”Mărşăluim pentru libertatea noastră medicală”, a anunţat pe Facebook Save Our Rights UK, unul dintre organizatori, care subliniază că se ”mobilizează împotriva oricărei propuneri de paşaport vaccinal sau certificare a statutului covid, pentru că ele sunt contrare eticii medicale şi drepurilor noastre ale omului”.

”Voi supravieţui acestei pandemii făcând opusul a ceea ce spun ei”, scria pe o pancartă purtată de către o femeie.

Alte persoane purtau umbrele albe, pe care au scris ”No to vax passport” (”Nu paşapoartelor vaccinale”).

Acest marş în centrul Londrei are loc după ce ce restricţiile au început să fie ridicate, în urma unei îmbunătăţiri a situaţiei sanitare în Regatul Unit - cea mai afectată ţară de covid-19 în Europa, cu peste 127.000 de morţi - şi unei avansări a campaniei de vaccinare.

După mai bine de trei luni de izolare, magazine neesenţiale, terase ale puburilor şi restaurante, dar şi frizerii şi săli de sport din Anglia şi-au deschis porţile în urmă cu peste două săptămâni, iar oraşele auînceput să se animeze.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.