Fostul director al campniei lui Donald Trump Paul Manafort a minţit poliţia federală americană (FBI) şi echipa procurorului special Robert Mueller - după ce a acceptat să colaboreze în ”ancheta rusă”, în cadrul unui acord prin care a pledat vinovat, negociat cu Mueller -, potrivit unor documente transmise justiţiei americane, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul special Robert Mueller scrie că Paul Manafort a "comis infracţiuni federale minţind FBI şi biroul procurorului special într-o mulţime de probleme”, ceea ce contravine acordului prin care a pledat vinovat, încheiat în septembrie.

Potrivit acestor documente, depuse luni la un tribunal de la Washington, Paul Manafort neagă că i-a minţit pe anchetatori.

Fostul consilier al lui Trump - găsit vinovat, în august, de fraude fiscală şi bancară - a pledat vinovat, în septembrie, faţă de capete de acuzare de conspiraţie împotriva Statelor Unite şi de conspiraţie în vederea obstrucţionării justiţiei, într-un al doilea proces.

El a acceptat să coopereze în ancheta procurorului special Robert Mueller, în cadrul acestui acord prin care a pledat vinovat.

Robert Mueller şi echipa sa anchetează din mai 2017 cu privire la un amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi cu privire la o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui trump şi Kremlin.

Donald Trump, care cataloghează această anchetă drept o ”vânătoare de vrăjitoare”, neagă orice complicitate. Moscova respinge, la rândul său, acuzaţiile de amestec în alegerile americane.

Procesul lui Manafort, care nu vizează fapte legate în mod direct cu o eventuală complicitate între membri ai echipei de campanie a miliardarului republicani şi oficiali ruşi, a fost primul care a decurs din investigaţiile efectuate de către procurorul special.

Potrivit documentelor depuse luni, reprezentanţi ai lui Mueller şi ai lui Manafort au convenit că o amânare a condamnării acestuia din urmă nu mai este necesară şi au cerut tribunalului să stabilească o dată în vederea pronunţării verdictului.

Şedinţa prevăzută la tribunalului din Alexandria, în Virginia, în vederea stabilirii pedepsei lui Paul Manafort găsit vinovat de fraude fiscală şi bancară era stabilită la 8 februarie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.