Cardinalul italian Pietro Parolin, secretarul de stat şi numărul doi în ierarhia vaticanului, dar şi adjunctul acestuia, arhiepiscopul Edgar Pena Parra, au fost testaţi pozitiv covid-19, anunţă Vatocanul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monseniorul Parolin, în vârstă de 67 de ani, ”a fost testat pozitiv covid-19, însă are simptome uşoare şi se află în prezent la izolare”, a declarat presei directorul sălii de presă a Vatcanului, Matteo Bruni.

Monseniorul Edgar Peña Parra, un arhiepiscop venezuelean, substitutul secretarului de stat, a fost de asemenea testat pozitiv covd-19 şi este asimptomatic, a precizat el.

Ambii prelaţi au fst vaccinaţi împotriva covid-19.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, de asemenea vaccinat antcovid, se întâlneşte frecvent cu monseniorul Parolin, mâna sa dreaptă, un fin cunoscător al dosarelor dplomatice.

papa argentinian este un fervent apărător al vaccnării, însă apare cu regularitate fără mască la ceremonii publice şi nu ezită să intre în contact cu credincioşi sau interlocutori şi să le strângă mâna.

Începând de la 10 oanuarie, purtarea măştii de protecţie de tip FFP2 este obligatorie pentru toţi angajaţii Vaticanului, iar certificatul de vaccinare urmează să fie obligatoriu începând de la 31 ianuarie.

Italia, în care se află enclava Vaticanului, a înregistrat luni 83.403 de cazuri de covid, după ce a înregistrat duminică 149.512 de cazuri. Numărul morţilor din cauza covid-19 a crescut de la 248 la 287.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.