Mama unui băiat afroamerican în vârstă de un an, rănit grav la cap de poliţie, la Houston, în sudul Statelor Unite, a anunţat că vrea să depună plângere împotriva forţelor de ordine, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”N-ar fi trebuit niciodată să se tragă în bebeluşul meu, mai ales decătre poliţie”, a denunţat mama lui Legend Smalls marţi, într-o conferinţă de presă.

”El are în continuare fragmente de glonţ în cap şi rămâne la terapie intensivă”, la aproape două săptămâni după ce a fost supus unei ablaţii a unei părţi a creierului, a anunţat Daisha Smalls, în vârstă de 19 ani, cu vocea înăbuşită de emoţie.

Tânăra făcea plinul cu carburant în seara lui 3 martie, iar copilul se afla în scaunul pentru bebluş pe bancheta din spate a maşinii, în momentul în care o maşină urmărită de poliţie a ieşit de pe drum în dreptul staţiei de alimentare.

Un bărbat înarmat, suspectat de cel puţin două jafuri armate, a ieşit din maşina respectivă şi a intrat în maşina lui Smalls.

Poliţia a deschis focul, l-a omorât pe suspect şi a rănit copilul.

”POLIŢIA MAI ÎNTÂI TRAGE ŞI APOI PUNE ÎNTREBĂRI”

Smalls ”era pe cale să facă plinul”, a declarat un reprezentant al Poliţiei din Houston, Troy Finner, după dramă.

Însă, potrivit tinerei mame, ea terminase şi intrase înapoi în maşină atunci când bărbatul urmărit a intrat în vehicul.

”Ei ştiau că ea este în maşină şi au deschis, cu toate acestea, focul”, dă asigurări avocatul femeii, Ben Crump, specializat în dosare de violenţă a poliţiei vizând afroamericani.

”La ora actuală, împotriva afroamericanilor poliţia mai întâi trage şi apoi pune întrebări şi nu face asta cu ceilalţi cetăţeni”, denunţă el.

”Nu trebuie să tragi atunci când nu-ţi ştii ţinta”, subliniază avocatul Antonio Romanucci. ”Nu eşti într-un film sau într-un serial!”.

Cei doi avocaţi au cerut acces la înregistrări videode la faţa locului şi au subliniat că membrii Poliţiei din Houston sunt obligată să poarte camere de corp la intervenţii.

”Suntem în continuare pe cale să adunăm faptele, însă o plângere va fi depusă în curând”, a anunţat Antonio Romanucci.

Criticile la adresa poliţiei americane - acuzată cu regularitate de folosirea excesivă a forţei împotriva minorităţii de culoare - au luat o amploare fără precedent după uciderea lui George Floyd de către un poliţist alb, la 25 mai, la Minneapolis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.