Mama minorului ucis prin împuşcare, marţi, de către un poliţist la un control rutier, Naël M., în vârstă de 17 ani, cheamă, pe Tik Tok, la o adunare în memoria fiului său, joi, la ora locală 14.00 (15.00, ora României), în faţa prefecturii Nanterre, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veniţi joi în faţa Prefecturii (Nanterre), la ora (locală) 14.00 (15.00, ora României). Marş alb. Veniţi, vă implor, să facem o revoltă”, cere într-un mesaj scurt, vizionat de peste 130.000 de ori.

DOUĂ VERSIUNI CONTRADICTORII

Naël a murit marţi dimineaţa, după ce a fost împuşcat în torace de către un poliţist.

Scena, filmată de către un martor şi difuzată pe reţele de socializare, surprinde doi poliţişti care controlează o maşină galbenă.

Unul dintre ei, în picioare, sprijinit de parbriz, îl ţinteşte pe şofer cu pistolul.

Când tânărul demarează, poliţistul trage de aptoape, din lateralul maşinii.

Forţele de ordine au prezentat însă altă versiune.

Ele spun că poliţistul a făcut uz de armă după ce Naël a demarat şi l-a forţat pe agent.

Apelul la un marş alb landat de către Mounia M. are loc după o noapte de tensiuni şi  de violenţe urbane în mai multe comune, la periferia Parisului.

La Nanterre, rachete de artificii au fost trase în apropierea sediului prefecturii.

Un incendiu a izbucnit la o şcoală de muzică, la care pompieri au intervenit rapid.

S-au aprins focuti de-a lungul şinelor RER A de la Nanterre la Rueil-Malmaison, 48 de maşini au fost incendiate, au fost arse 122 de pubele, s-au distrus adăposturi din staţii din staţii de autobuz, iar pe clădiri s-a scris ”Dreptate pentru Naël”, declară Le Figaro o sursă din poliţie.

TEMERI DE NOI TENSIUNI

Tensiunile s-au extins în alte comune ale regiunii pariziene.

Incidente au avut loc la Vitry, Champigny, Thiais, Asnières, Suresnes sau la Clichy-sous-Bois, în Seine-Saint-Denis.

În acest departament au fost incendiate 43 de maşini şi 68 de pubele.

În total, 31 de persoane au fost arestate în Franţa, iar 24 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, a anunţat Ministerul francez de Interne.

Miercuri seara, 2.000 de poliţişti şi jandarmi urmează să fie mobilizaţi la perferiile Parisului, pentru a preveni violenţe urbane, a anunţat ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.