Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, alături de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, premierul Dorin Recean şi alţi oficiali, a depus flori, marţi dimineaţă, la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a marca ziua de 9 Mai, oficialii de la Chişinău subliniind că este o zi de comemorare, nu de sărbătoare, relatează presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem astăzi aici ca să comemorăm zecile de milioane de vieţi care au fost pierdute. Suntem aici ca să dăm un mesaj de pace, suntem aici ca să condamnăm agresiunea curentă a Federaţiei Ruse împotriva Ucraina şi suntem aici ca să onorăm memoria eroilor care au făcut sacrificiul suprem dându-şi viaţa pentru a apăra alte vieţi”, a declarat Maia Sandu pentru TV8.

La memorial au venit şi ministrul de interne Ana Revenco, ministrul apărării Anatolie Nosatîi, precum şi şeful SIS, Alexandru Musteaţă.

„Astăzi comemorăm, nu sărbătorim”, a ţinut să precizeze premierul Dorin Recean, întrebat de jurnalişti cu ce mesaj a venit la complexul memorial, relatează NewsMaker.

Preşedintele Parlamentului a spus că 9 Mai este „o zi a pomenirii”. El a adăugat că „din păcate, omenirea încă nu şi-a învăţat lecţia”. 

„Astăzi este o zi în care toţi trăim valorile supreme ale vieţii, ale ţării şi aceste valori sunt în jurul păcii. Este ziua în care ne aducem aminte cât de importantă este fiecare zi. Să preţuim unitatea, pacea şi aceste lucruri le putem avea dacă toţi trăim uniţi. Este ziua în care comemorăm onoarea ostaşilor care au luptat pentru pace. Indiferent de continent, de circumstanţe, pentru pace trebuie să rămânem mereu uniţi”, a transmis şi ministrul de interne, Ana Revenco.
 
La eveniment oficialii au depus crizanteme de culoare albă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.