Un avion de tip Boeing 737 Max al companiei aeriene Korean Air care asigura în weekend o legătură de la Incheon, în Coreea de Sud, la Taichung, în Taiwan, la bordul căruia se aflau 125 de persoane, a căzut în mod brutal - timp de 15 minute - de la 26.900 de picioare (8.200 metri) altitudine, provocând panică în rândul pasagerilor, din cauza unor perturbări, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piloţii au fost obligaţi să efectueze această coborâre sâmbătă, în urma unei pene la sistemul de presurizare, semnalată la 50 de minute după decolare.

Acest sistem permite reglarea presiunii în cabină.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Avionul s-a întors din drum şi a aterizat fără pagube la Incheon.

”Şaptesprezece pasageri au fost preluaţi de către profesionişti în sănătate din Coreea şi au fost eliberaţi fără răni grave”, a anunţat Ministerul sud-coreean al Transporturilor.

Aceşti călători au suferit din cauza unor probleme de hiperventilare şi dureri în urechi din cauza schimbării presiunii în cabina avionului.

Potrivit unei publicaţii sud-cooreene, copii plângeau la bord atunci când masca de oxigen a căzut şi le era frică de faptul că avionul avea să atingă solul.

”O pasageră a declarat că avea impresia că ceva nu era în regulă, pentru că avionul părea să planeze în aer, iar agenţii de la bord au rămas aşezaţi pe locurile lor”, scrie The Straits Times. 

Duminică, pasagerii au luat alt avion către Taiwan.

La sosirea la Taichung, unii călători au dat asigurări că nu vor mai zbura cu avionul o vreme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.