Un atac armat a avut loc joi într-un liceu din Iowa, în nordul Statelor Unite, soldat cu ”mai multe victime prin împuşcare”, anunţă poliţia locală, fără să spună clar dacă este vorba despre răniţi sau morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mai există niciun pericol la adresa populaţiei”, a declarat presei şeriful Adam Infante, care a anunţat că atacatorul a fost identificat de către autorităţi, însă nu a vrut să spună nimic despre identitatea şi starea acestuia de sănătate.

El a declarat că prezenţa unui atacator a fost semnalată către ora locală  7.37 (15.37, ora României).

Poliţia a sosit ”în şapte minute” şi ”a localizat mai multe victime prin împuşcare. Nu ştim exact câte (persoane) suntr rănite (...), dar lucrăm la asta”, a adăugat el.

”Din fericire, existau foarte puţini liceeni şi profesori în instituţie”, din cauza orei matinale, iar cursurile nu începuse încă, a adăugat el.

Presa locală scrie că este vorba despre prima zi de şcoală după cavanţa de iarnă.

”A existat un atacator în acţiune la Liceul din Perry”, a declarat AFP un angajat al serviciilor şerifului comitatului Dallas.

Perry, un orăşel cu 7.900 de locuitori, se află la aproximativ 64 de kilometri nord-vest de Des Moines, capitala statului.

Imagini difuzate de presa americană arată o prezenţa puternică a poliţiei lîn faţa liceului.

Şcoli şi licee sunt cu regularitate teatrul unor atacuri armate în Statele Unite.

În mai 2022, un bărbat înarmat a ucis 19 elevi şi doi profesori în Şcoala Primară Robb, în oraşul Uvalde, în Texas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.