Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat miercuri, o zi de manifestaţii convocate de opoziţie, că este dispus să poate negocieri cu opoziţia, cu participarea unor mediatori internaţionali, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat agenţiei de presă RIA Novosti, el îl acuză pe Donald Trump că a ordonat Guvernului columbian şi mafiei să-l asasineze şi îi mulţumeşte lui Vladimir Putin pentru susţinerea pe care i-a acordă Rusia în această nouă criză.

El se declară pregătit de alegeri legislative anticipate.

Maduro, al cărui al doilea mandat a început la 10 ianuarie, este sfidat în mod deschis, de o săptămână, de către liderul opoziţiei Juan Guaido, care-i contestă legitimitatea şi care s-a proclamat la 23 ianuarie ”preşedinte” interimar al Venezuelei, recunoscut imediat de Statele Unite.

”Sunt pregătit să mă aşez la masa negocierilor cu opoziţia, pentru a discuta, pentru binele Venezuelei, pentru pace şi pentru viitorul ţării”, a declarat Nicolas Maduro pentru RIA Novosti, pe care a primit-o la Caracas.

Liderul socialist se declară, de asemenea, convins că sancţiunile americane impuse companiei petroliere publice venezuelene PDVSA sunt ”ilegale”.

”Vom demonstra acest lucru”, a declarat el pentru RIA Novosti, declarându-se totodată sigur că va ieşi ”învingător”.

Aceste sancţiuni sunt una dintre deciziile ”cele mai nebune” ale lui John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a denunţat el.

”Putin ne oferă susţinerea sa la toate nivelurile, iar noi am primit-o cu multă plăcere şi recunoştinţă”, a declarat el pentru portalul rus de propagandă guvernamentală Sputnik.

Juan Guaido reclamă înfiinţarea unui Guvern de tranziţie şi noi alegeri. În opinia sa, Maduro este un ”uzurpator”.

Preşedintele Adunării Naţionale venezuelene, în care opoziţia este majoritară, a îndemnat la organizarea unor noi manifestaţii miercuri.

El a declarat, la începutul săptămânii, pentru cotidianul francez Le Figaro, că ”tot ceea ce ar putea da timp unui regim asasin nu va fi acceptabil” şi a reiterat că ”soluţia politică a crizei trece prin sfârşitul uzurpării puterii, un Guvern de tranziţie şi alegeri cu adevărat libere”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.