Emmanuel Macron şi Donald Trump au salutat vineri progresele făcute în negocierile privind comerţul şi alte subiecte, în timpul summitului G7, care are loc în Canada, fără a oferi totuşi un indiciu despre o eventuală înţelegere cu privire la taxele vamael, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut o primă discuţie, un început de discuţie asupra subiectelor de actualitate cum ar fi comerţul, dar care a permis evitarea, cred, a multor posibile neînţelegeri. Deci, există o dorinţă de a lucra, de a avansa împreună", a declarat preşedintele francez presei în debutul întrevederii bilaterale cu Donald Trump.

"Lucrurile avansează la acest G7, nimic nu e câştigat dinainte şi nimic nu este niciodată câştigat, însă trăim vremuri extremd e dificile care presupun acest dialog permanent", a adăugat el.

Şi preşedintele american a adoptat un ton pozitiv, lăudând "relaţia sa foarte bună" cu francezii. El a repetat că Statele Unite a înregistrat un puternic deficit comercial cu Uniunea Europeană, şi a afirmat că "Emmanuel a ajutat foarte mult în această privinţă". "Se va întâmpla ceva, cred că va fi ceva pozitiv", a mai spus el, fără a preciza la ce subiect se referă.

Atunci când un jurnalist i-a întrebat pe cei doi lideri cine va câştiga disputa dintre ei, Donald Trump a răspuns: "Va fi greu să îl înving... Este prietenul meu".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.