Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a acuzat miercuri pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan de faptul că ”nu-şi respectă cuvântul dat” de a nu trimite nave cu mercenari sirieni în Libia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vedem în aceste ultime zile nave turce însoţind mercenari sirieni care sosesc pe teritoriul libian”, a acuzat şeful statului francez.

”Aceasta este o încălcare explicită a ceea ce preşedintele Erdogan s-a angajat să facă la Conferinţa de la Berlin, adică nerespectarea cuvântului dat”, a denunţat preşedintele francez.

El l-a primit miercuri pe premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Misiunea ONU în Libia (MANUL) a denunţat ”încălcări flagrante şi persistente ale embargoului impus armelor”, în pofida angajamentelor asumate la Conferinţa Internaţională privind situaţia din Libia de la Berlin, la 19 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.