Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat ”îngrijorarea puternică” faţă de ”situaţia dramatică” a parohiei catolice din Fâşia Gaza, în care două enoriaşe au fost ucise ”în mod nedemn” la 16 decembrie de către un militar israelian, într-o convorbire la telefon, sâmbătă, cu Patriarhul Latin al Ierusalimului, cardinalul Pierbattista Pizabella, anunţă duminică, în Ajunul Crăciunului, Palatul Elysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului francez a evocat în această convorbire la telefon ”îngrijorarea puternică faţă de situaţia dramatică a parohiei latine din (Fâşia) Gaza”, unde ”sute de civili de toate confesiunile (...) trăiesc sub bombe şi gloanţe de peste două luni”, precizează în comunicat preşedinţia.

Emmanuel Macron a transnis ”condoleanţele sale pentru moartea a două enoriaşe, ucise înn mod nedemn în urmă cu câteva zile”.

La 16 decembrie, o mamă şi fiica sa, ambele creştine, au fost ucise de către un militar israelian pe treptele singurei bioserici catilice din Gaza.

Papa Francisc a denunţat a doua zi moartea celor două femei.

Înaintea slujbei de Crăciun din Biserica Naşterii de la Betleem, Emmanuel Macron i-a cerut Patriarhului Latin ”să adreseze un mesaj de pace şi de solidaritate tuturor creştinilor din Pământul Sfânt şi să-i asigure că Franţa se află alături de ei”.

Preşedintele francez a reafirmat ”loialitatea Franţei faţă de angajamentele sale şi mai ales faţă de rolul special de protecţie a unui anumit număr de comunităţi creştine, exercitat prin intermediul CVonsulatului Franţei la Ierusalim”.

”Această responsabilitate, moştenită din istorie, va fi deplin asumată împotriva riscurilor cintemporane care apasă asupra acestor comunităţi”, a dat asigurări Macron.

El a transmis în paralel un mesaj de ”susţinere” şi de ”solidaritate” comunităţii  creştine, prin Consulatul Franţei la Ierusalim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.