Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat entuziasmul pe Twitter, la începerea campaniei de vaccinare împotriva covid-19, imediat după vaccinarea duminică a primei persoane în Franţa, o femeie în vârstă de 78 de ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem o nouă armă împotriva virusului: vaccinul. Să rezistăm împreună, în continuare”, îndeamnă el, după care subliniază că vaccinarea este ”integral asigurată”, fără ”să se plătească ceva” şi că ”nu este obligatorie”.

Şeful statului francez subliniază că prioritare sunt ”persoanele în vârstă care trăiesc în colectivitate şi profesioniştii vulnerabili din domeniul sănătăţii”.

El nu îi îndeamnă în mod explicit pe francezi să se vaccineze, însă acest îndemn transpare din spusele sale.

”Să avem încredere în cercetătorii şi medicii noştri. Suntem ţara Lumii şi a lui Pasteur, raţiunea şi ştiinţa trebuie să ne ghideze”, îndeamnă el.

După vaccinările de la Sevran şi Dijon de duminică, 23 de instituţii urmează să ia parte la campania de vaccinare, începând de luni.

”Douăzeci şi trei de instituţii” din regiunile pariziană, a oraşului Lille şi din sectorul Tours urmează să înceapă vaccinarea, săptămâna viitoare, a anunţat într-un briefing de presă cabinetul ministrului Sănătăţii Olivier Véran.

Vaccinarea urmează să se intensifice în vederea acoperirii a 100 de aziluri de bătrâni în primele două săptămâni din ianuarie, iar apoi devine ”de masă”, de la jumătatea lui ianuarie.

Ea urmează să acopere, până la sfârşitul lui februarie, un milion de persoane vaccinate în rândul persoanelor în vârstă de peste 75 de ani şi a personalului din domeniul sănătăţii şi/sau care riscă să prezinte forme grave de covid-19.

Urmează, apoi, să fie vaccinate persoanele în vârstă de peste 65 de ani, până în primăvară, iar apoi restul populaţiei în vârstă de peste 16 ani.

Guvernul francez şi-a dat obiectivul de ”15 milioane de vaccinări până în această vară”, a anunţat Executivul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.