Preşedintele francez Emmanuel Macron a catalogat miercuri drept ”regretabilă” decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a îndemnat la ”evitarea cu orice preţ a violenţelor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statutul Ierusalimului este necesar să fie stabilit de către palestinieni şi israelieni, a spus el.

”Este o decizie regretabilă, pe care Franţa nu o aprobă şi care contravine dreptului internaţional şi rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat şeful statului francez într-o conferinţă de presă la Alger.

”Statutul Ierusalimului este o problemă de securitate internaţională care priveşte întreaga comunitate internaţională, statutul Ierusalimului va trebui să fie stabilit de către israelieni şi palestinieni în cadrul unor negocieri sub egida ONU”, a adăugat el.

El a subliniat ”ataşamentul Franţei şi al Europei faţă de soluţia cu două state, Israel şi Palestina, care să convieţuiască în pace şi în securitate în frontiere recunoscute internaţional, cu Ierusalimul drept capitală a ambelor state”.

”Pentru moment, relansez un apel la calm, la liniştire şi la responsabilitatea tuturor”, a adăugat el.

”Este necesar să evităm cu orice preţ violenţele şi să privilegiem dialogul”, a îndemnat Macron.

”Franţa este pregătită, împreună cu partenerii săi, să ia toate iniţiativele utile în acest sens”, a mai declarat preşedintele francez.

Emmanuel Macron a efectuat miercuri prima sa vizită oficială în Algeria, iar joi urmează să efectueze o vizită în Qatar.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.