Preşedintlee francez Emmanuel Macron acuză, într-un interviu acordat Financial Times (FT) că există zone de umbră - ”lucruri care s-au întâmplat şi pe care nu le ştim” - în gestionarea epidemiei în China, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să nu avem un fel de naivitate şi să spunem că (gestionarea epidemiei noului coronavirus de către China) este mult mai puternică. Nu ştim. Şi chiar există lucruri care s-au întâmplat pe care nu le ştim”, a declarat el în acest interviu publicat joi de FT.

Rezervele şefului statului francez cu privire la gestionarea crizei de către Beijing se adaugă unor îndoieli exprimate de Marea Britanie şi Statele Unite.

Marea Britanie a avertizat joi China că este necesar să răspundă unor ”întrebări dificile cu privire la apariţia virusului şi de ce nu a fost oprit mai devreme”.

Administraţia lui Donald Trump acuză Beijingul de faptul că a ”disimulat” gravitatea epidemiei la începutul acesteia în China şi a blocat marţi contribuţia financiară americană la funcţionarrea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cărei a îi reporşează că s-a aliniat poziţiei chineze.

Rusia a intervenit la rândul său, joi seara, în apărarea Beijingului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi, într-o convorbire la telefon cu omologul său chinez Xi Jinping, drept ”contraproductive” acuzaţiile care vizează Beijingul, suspectat de o dezinformare cu privire la noul coronavirus, apărut la Wugan, în centrul Chinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.