Emmanuel Macron a anunţat luni, în faţa trupelor, la bordul portavionului Charles-de-Gaulle, în largul Egiptului, că se va exprima - la începutul anului viitor - cu privire la serviciul militar naţional universal, lansat în 2019, pe bază de voluntariat, care urmează să fie generalizat şi să devină obligatoriu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Experienţa militară vă ajută să vă dezvoltaţi nu doar expertize, dar şi calităţi de comportament, cunoaştere preţioasă”, a declatrat şeful statului francez în faţa marinarilor de la bordul portavionului, la tradiţionala sărbătorire a Crăciunului cu trupele.

”Acesta este de asemenea motivul pentru care întreprinderile sunt bucuroase să recruteze foşti militari care renunţă la uniformă”, a declarat preşedintele francez, care a insistat la începutul lui noiembrie asupra ”mobilizării” naţiunii, care implică şi o generalizare a Serviciului naţional universal.

”Acesta este de asemenea motivul pentru care ştiu că pot conta pe militari şi pe foştii militari pentru a face faţă provocărilor în consolidarea forţelor morale ale naţiunii, în particular a tineretului (...). Această forţă morală este, fără îndoială, cea mai importantă dintre toate”, a subliniat Macron.

”Voi avea ocazia să mă exprim în această privinţă asupra marelui nostru proiect al serviciului naţional universal la începutul anului viitor”, a dat el asigurări.

În noiembrie, la ultima trecre în revistă la nivel naţional a provocărilor şi obiectivelor strategice la adresa Franţei (RNS), Emmanuel Macron anunţa, la bordul portelicopterului amfibie Dixmude, că ”nu este vorba despre militarizarea societăţii, ci despre consolidarea spiritului de rezistenţă, a forţei sale morală (...) pentru apărarea suveranităţii noastre”.

Lansat în 2019 pe bază de voluntariat, Serviciul militar naţional universal urmează să fie generalizat şi să devină obligatoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.