Aproximativ o persoană din zece, la nivel mondial, ar fi contractat noul coronavirus SARS-CoV-2, ceea ce lasă imensa majoritate a populaţiei expusă covid-19, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epidemia ia amploare în anumite regiuni din Asia de Sud-Est, în Europa şi în estul Mării Mediterane, unde numărul noilor cazuri şi al deceselor din cauza covid-19 sunt în creştere, a anunţat într-o reuniune a Comnsiliului Executiv al OMS directorul însărcinat cu gestionarea situaţiilor urgenţă Mike Ryan.

”Proiecţiile noastre actuale ne arată că aproximativ 10% din populaţia mondială poate că s-a infectat cu acest virus. Asta variază în funcţie de ţară, în funcţie de faptul dacă ne aflăm într-o zonă urbană sau rurală şi în funcţie de grupuri. Însă ceea ce înseamnă acest lucru este că vasta majoritate a populaţiei lumii rămâne expusă virusului”, a subliniat el.

”Vom intra, în prezent, într-o perioadă dfificilă. Boala continuă să se răspândească”, a avertizat el.

În contextul în care gestionarea pandemiei de către OMS este aspru criticată de către Washington, care acuză Organizaţie că se află în solda Chinei, unde a apărut virusul la sfârşitul lui decembrie, OMS a anunţat că a înfiinţat un grup de experţi care să efectueze o anchetă cu privire la originea pandemiei.

Secretarul american al Sănătăţii Brett Giroir apreciază că este esenţial ca cele 194 de state membre ale Organizaţiei să primească ”actualizări regulate şi la timp (...), pentru a putea participa cu toţii la proces şi a avea încreere în rezultate”.

Germania, care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE), a anunţat că această misiune de experţi urmează să fie desfăşurară în curând.

Australia se pronunţă, de asemenea, în favoarea unei anchete rapide.

Adjuncta ministrului rus al Sănătăţii Aleksandra Dronova a cerut, la rândul său, să se studieze consecinţele juridice şi financiare ale anunţării, în iulie, a retragerii Statelor unite din OMS, care intră în vigoare anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.