Aproximativ 4.000 de variante ale noului coronavirus au fost descoprite în întreaga lume, o situaţie care face necesară o îmbunătăţire a vaccinurilor, care ar putea presupune o combinare a vaccinurilor produse de Pfizer/BioNtech şi AstraZeneca, anunţă joi autorităţile britanice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toţi producătorii, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi alţii, caută să-şi îmbunătăţească vaccinurile pentru a se asigura că suntem pregătiţi pentru orice variantă” a noului coronavirus, declară ministrul britanic însărcinat cu campania de vaccinare Nadhim Zahawi.

Potrivit lui Nadhim Zahawi, în prezent există în lume 4.000 de variante ale noului coronavirus.

Însă doar o mică parte a acestor varinate - descoprite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia - sunt susceptible de mutaţii profunde, potrivit British Medical Journal.

Nadhim Zahawi consideră totodată că este foarte puţin probabil ca vaccinurile actuale să nu fie eficiente împotriva noilor variante, însă Marea Britanie vrea să fie pregătitî să le facă faţă, subliniază el.

”Avem cel mai mare sector de secvenţiere a genomului - deţinem aproximativ 50% din sectorul mondial al secvenţierii genomului - şi avem o bibliotecă cu toate variantele, pentru a fi pregătiţi să răspundem - indiferent dacă se va întâmpla la toamnă sau după aceea - oricărei provocări reprezentate de virus şi producţia viitoare de vaccin”, a declarat el.

Noul coronavirus a ucis aproape 2,268 milliooane de oameni în lume de când a apărut în China, la sfârşitul lui 2019, potrivit unui bilanţ al Universităţii americane Johns Hopkins.

În privinţa vaccinării, Israelul se află pe primul loc, urmat de Emiratele Arabe Unite (EAU), Regatul Unit, Bahrain, Statele Unite, Spania, Italia şi Germania.

Marea Britanie a lansat joi teste clinice pentru a evalua răspunsul imunitar al unei combinaţii de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi AstraZeneca, cu două doze.

O vaccinare cu două doze de vaccinuri diferite poate să ofere mai multă flexibilitate în campania de vaccinare.

Primele date despre răspunsul imunitar urmează să fie cunoscute în iunie.

În cadrul acestor teste se administrează mai întâi o doză de vaccin Pfizer-BioNTech şi apoi un rapel cu o doză AstraZeneca - la un interval de 12 săptămâni şi viceversa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.