Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat, joi, că ”Ucraina foloseşte orice pretext pentru a atrage în conflict trupele statelor membre NATO”, relatează agenţia de presă BELTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ucraina foloseşte orice pretext pentru a atrage în conflict trupele statelor membre NATO. Recentul incident cu rachete din Polonia demonstrează acest fapt”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Lukaşenko, toate organele de aplicare a legii au observat o creştere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat.

”În acelaşi timp, auzim mai multe apeluri din partea opoziţiei noastre auto-exilate de a prelua puterea cu forţa şi de a comite acte teroriste. Unii dintre ei nu sunt doar trădători, ci extremişti. Nu există alt nume pentru ei. Nu ezită să facă apel la greve care vizează infrastructura ţării noastre. Au uitat chiar că rudele lor locuiesc în Belarus”, a adăugat Lukaşenko.

În acest context, statele occidentale continuă să îşi dezvolte potenţialul militar al forţelor lor armate, să modernizeze infrastructura din ţările vecine şi să crească intensitatea activităţilor operaţionale şi de antrenament de luptă, a mai spus preşedintele belarus.


”Toate acestea duc la agravarea situaţiei militare şi politice deja complicate din ţara noastră şi din regiune în general”, a punctat el.

Lukaşenko a precizat că Minskul a reuşit până acum ”să împiedice posibilul inamic să folosească forţa militară împotriva Belarusului”.

”Cu toate acestea, trebuie să monitorizăm constant, să vedem şi în niciun caz să nu pierdem semnele care ar indica pregătirea directă pentru agresiunea împotriva ţării noastre. Astăzi trebuie să aruncăm o privire la ceea ce s-a făcut deja pentru a proteja statul şi să identificăm direcţia în care trebuie să mergem mai departe”, a adăugat el.

”Întotdeauna am repetat şi aş dori să spun din nou că sarcina noastră cea mai importantă este să învăţăm anumite lecţii din ceea ce se întâmplă de-a lungul perimetrului Belarusului”, a conchis liderul belarus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.