Un fost lucrător în domeniul îngrijirii copiilor a fost acuzat de peste 1.600 de infracţiuni de abuz asupra copiilor - inclusiv viol - împotriva a 91 de fetiţe la o duzină de centre de educaţie timpurie din Brisbane, Sydney şi de peste mări şi ţări în decursul unei perioade de 15 ani, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia spune că a devenit conştientă de presupusele infracţiuni ale lucrătorului de îngrijire a copiilor din Gold Coast, în vârstă de 45 de ani, după ce a identificat recent un videoclip descoperit pe dark web în 2014.

Suspectul a fost arestat în august 2022, poliţia ar fi descoperit atunci un hard disk plin de materiale cu abuzuri asupra unor fetiţe în timp ce executa mandate la domiciliul său şi la alte adrese.

Comisarul adjunct al poliţiei federale australiene, Justine Gough, a descris presupusele infracţiuni ca fiind "profund tulburătoare" şi "de neînţeles".

Bărbatul se confruntă acum cu 1.623 de acuzaţii de abuz asupra copiilor, inclusiv 136 de capete de acuzare de viol şi 110 de relaţii sexuale cu un copil sub 10 ani, care ar fi avut loc în perioada 2007-2022.

Australian Federal Police (AFP) susţine că infracţiunile au avut loc în 10 centre de îngrijire a copiilor din Brisbane, o locaţie din străinătate şi un centru din Sydney.

Bărbatul a lucrat în alte centre de îngrijire a copiilor, dar Poliţia Federală Australiană a confirmat că nu există nicio acuzaţie că bărbatul a comis infracţiuni în acele centre.

Gough a declarat că ofiţerii sunt încrezători că toate cele 87 de fete australiene înregistrate în presupusul material de abuz asupra copiilor au fost identificate, iar părinţii lor au fost informaţi. Unele dintre presupusele victime au acum peste 18 ani.

Potrivit AFP, bărbatul - care avea calificările necesare pentru îngrijirea copiilor - a înregistrat toate presupusele sale infracţiuni.

Poliţia din Queensland a localizat pentru prima dată presupusele imagini şi videoclipuri cu abuzuri asupra copiilor pe dark web în 2014. Materialul a fost împărtăşit cu anchetatorii AFP şi postat pe o bază de date internaţională de identificare a victimelor, fără nicio pistă.

Dar se presupune că, în august 2022, anchetatorii AFP au reuşit să depisteze trăsături identificabile din fundalul unei înregistrări video până la un centru de îngrijire a copiilor din Brisbane.

În urma unor cercetări la centrul de îngrijire a copiilor, AFP a executat un mandat de percheziţie şi l-a arestat pe bărbat în suburbia de sud-vest a oraşului Brisbane.

Executarea mandatelor de percheziţie la domiciliul bărbatului din Gold Coast a scos la iveală dispozitive electronice care ar conţine aproape 4.000 de imagini şi videoclipuri care ar fi fost create de bărbat.

O mare parte din ancheta ulterioară s-a concentrat pe identificarea presupuselor victime, a declarat Gough.

"Având în vedere că existau atât de multe presupuse imagini şi videoclipuri cu copii înregistrate de-a lungul a 15 ani pe dispozitivele presupusului infractor, procesul de identificare a necesitat timp, îndemânare şi determinare", a declarat Gough.

"În timp ce sunt extrem de mândru de persistenţa forţelor de ordine şi de dedicarea lor de neclintit pentru a identifica acest presupus infractor şi pentru a opri alte abuzuri, aceasta este o veste înfiorătoare", a adăugat el.

Gough a adus un omagiu muncii depuse de investigatorii specializaţi în îngrijirea copiilor, care au reuşit să identifice presupusele victime şi autorul în ciuda "puţinelor indicii care să poată fi distinse de către investigatori".

Comisarul adjunct al poliţiei din New South Wales, Michael Fitzgerald, a declarat că bărbatul se va confrunta, de asemenea, cu mai mult de 100 de acuzaţii în Noul Wales de Sud.

"Odată ce acest bărbat se va confrunta cu acuzaţiile AFP în Queensland, vom încerca să îl extrădăm la Sydney pentru a se confrunta cu toată forţa legii în Noul Wales de Sud", a declarat el.

Fitzgerald a declarat că poliţia din Noul Wales de Sud nu va chema niciun martor victimă pentru a urmări cazul, evitând astfel ca victimele să fie traumatizate din nou.

"Acesta este unul dintre cele mai îngrozitoare cazuri de abuz asupra copiilor pe care le-am văzut în cei aproape 40 de ani de poliţie", a spus el.

Bărbatul va apărea în faţa unui magistrat din Brisbane, pe 21 august.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.