Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, marţi, într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray (Franţa). Doi atacatori au intrat în biserică în jurul orei locale 9.45 (10.45 ora României), în timpul slujbei, strigând „DAESH”, acronimul folosit de francezi pentru organizaţia teroristă Stat Islamic. Preotul ce oficia o slujbă la acea oră a fost înjunghiat în gât cu un cuţit. Cei doi atacatori au fost la rândul lor ucişi de forţele de ordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13:45 - Echipe de genişti verifică biserica din Normandia unde a avut loc o luare de ostatici

Echipe de genişti se află în prezent la biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, o suburbia a Rouen, unde a avut loc o luare de ostatici, pentru a verifica dacă au fost amplasaţi explozibili, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de AFP.

Potrivit primelor informaţii, cei doi atacatori au luat ostatici un preot, două călugăriţe şi doi enoriaşi. O a treia călugăriţă aflată în lăcaşul de cult a reuşit să scape şi să dea alarma.

Agresorii l-au ucis pe preotul Jacques Hamel, care avea 84 de ani, pe care l-au înjunghiat în gât, şi au rănit grav un enoriaş, care se află în prezent „între viaţă şi moarte”, a anunţat Ministerul de Interne.

Ei au fost ucişi de forţele de ordine, care au dat asaltul în jurul orei locale 11 (12 ora României).

Nu este clar deocamdată ce i-a determinat să comită un astfel de atac.

Preşedintele francez Francois Hollande şi ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve sunt aşteptaţi la din Saint-Etienne-du-Rouvray, unde a avut loc incidentul.

Luarea de ostatici a avut loc la o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în departamentul Seine-Maritime. Circa 10 focuri de armă au fost auzite din biserică.

Potrivit RTL, surse din serviciile de pompieri vorbesc de mai mulţi răniţi.

Poliţia, pompierii şi serviciile de intervenţie se află la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.