Marea Britanie vrea o rezolvare a părţilor mai simple ale viitoarei relaţii cu Uniunea Europeană (UE) în vederea unei relansări a negocierilor, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Guvernului lui Boris Johnson, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”UE continuă să insiste asupra faptului că este necesar să ne punem de acord asupra punctelor dificile ale negocierilor, precum ajutoarele statelor membre, înainte de aborda alte domenii, şi anume texte juridice”, a declarat el.

”Noi preferăm să rezolvăm mai întâi probleme mai simple, pentru a da un impuls negocierilor, pentru că tmpul trece pentru ambele părţi”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Negocieri în vederea obţinerii unui acord asupra viitoarei relaţii între Londra şi UE până la sfârşitul perioadei de tranziţie, la sfârşitul anului, se află, pentru moment, într-un punct mort.

Cele două părţi se acuză reciproc că vor ca aceste negocieri să eşueze.

Un acord este necesar să fie încheiat până la sfârşitul lui octombrie, pentru ca acesta să poată intra în vigoare la 31 decembrie, avertizează negociatorul-şef al Brexirtului Michel Barnier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.