Fostul ministru rus al Apărării Serghei Şoigu, destituit în weekend de către Vladimir Putin şi înlocuit cu Andrei Belousov, este responsabil de ”peste 355.000 de victime”, morţi şi răniţi, ”în rândul propriilor militari”, în Războiul din Ucraina, îl atacă ministrul britanic al Apărării Grant Shapps, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serghei Şoigu, care s-a aflat în post din 2012, a fost destituit duminică, într-o remaniere-surpriză, la câteva zile după învestirea lui Vladimir Putin în al cincilea mandat la Kremlin, după peste doi ani de război în Ucraina.

”Serghei Şoigu a cauzat peste 355.000 de victime în rândul propriilor militari şi suferinţe masive în rândul civililor, în cadrul campaniei ilegale din Ucraina”, denunţă pe X Grant Shapps.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Rusia are nevoie de un ministru al Apărării capabil să anuleze această moştenire dezastruoasă şi să pună capăt invaziei, dar tot ceea ce va obşine este altă marionetă a lui Purtin”, apreciază ministrul britanic.

Serghei Şoigu a fost înlocuit cu Andrei Belousov, un economist fără experienţă militară.

El a fost unul dintre principalii consilieri economici ai lui Vladimir Putin în ultimii ani.

Această remaniere intervine în timp ce armata rusă înaintează în regiunea ucraineană Harkov, la câteva zile după lansarea unui asalt terestru, şi care îşi sporeşte presiunea în Donbas, în zona Ceasiv Iar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.