Primarul laburist al Londrei Sadiq Khan a anulat toate festivităţile prevăzute în capitala britanică de Anul Nou, din cauza creşterii puternice a cazurilor de infectare cu varianta omicron a SARS-CoV-2, foarte contagioasă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere infecţiile covid-19 la un nivel-record în oraşul nostru şi în Regatul Unit, sunt hotărât să fac tot ceea ce este posibil pentru a încetini răspândirea noii variante şi să mă asigrur că serviciile noastre (de sănătate publică) nu sunt depăşite în această iarnă”, a anunţat într-un comuncat, lun seara, primarul Londrei.

”Asta înseamnă că nu vom mai organiza această petrecere cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în noaptea de Anul Nou”, a anunţat Sadiq Khan.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Va fi o dezamăgire pentru mulţi londonezi, însă trebuie să luăm măsurile necesare pentru a reduce răspândirea virusului”, a insiatat el.

În schimb, ”o emisiune spectaculoasă difuzată în direct” la BBC ”care ne va sărbători oraşul şi va sublinia cele mai marcante momente din 2021 va fi piesa de rezistenţă a sărbătorii de Sfântul Silvestru la Londra”, anunţă într-un comunicat Primăria Londrei.

Londra urmează astfel exemplul Parisului, care a anunţat sâmbătă că anulează focuri de artificii şi concerte prevăzute pe celebrul Champs-Élysées, sau al Marocului, care a interzis organizarea de petreceri în locuri publice şi care a impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, de la miezul nopţi la ora 6.00.

Potrivit autortăţilor britanice, cel puţin 14 persoane infectate cu varianta omicron au murit, iar alte 129 sunt spitalizate în Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa, care înregistrează 147.000 de morţi din cauza covid-19.

Regatul a înregistrat luni 91.743 de cazuri noi de covid-19 în 24 de ore.

Britanicii sunt împărţiţi între cei care cer restricţii suplimentare şi cei care le sunt ostili din cauza impactului asupra economiei.

Premierul britanic Boris Johnson a ameninţat că ”nu va ezita să impună msuri” mai dure cu scopul de a opri răspândirea variantei omicron, însă nu a mers până la a impune restricţiile cerute de către unii.

”Pentru moment, vrem ca oamenii să se concentreze asupra prudenţei”, a subliniat Boris Johnson, evocând aerisirea şi purtarea măştii de protecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.