Locatarii Grenfell Tower ale căror case au fost distruse de incendiul de săptămâna aceasta vor primi câte 5.500 de lire sterline din fondul de urgenţă, de cinci milioane de lire sterline pus la dispoziţie de Guvern, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câte cinci sute de lire sterline vor fi oferite cash, iar restul de 5.000 de lire sterline vor fi livrate prin Departamentul de Muncă şi Pensii în conturi bancare, într-o singură tranşă.

Cei afectaţi pot să ridice deja cei 500 de lire sterline de la centrul sportiv Westway, unde au fost cazaţi o parte dintre ei, sau pot merge, începând de luni, la oficiul postal din apropiere.

Cele 5.000 de lire sterline vor fi disponibile începând de luni, iar asistenţi sociali vor ajuta familiile să le acceseze – inclusiv pe cei care nu au conturi bancare.

Autorităţile pun la dispoziţie şi un fond discreţionar pentru a acoperi costurile cu înmormântarea victimelor. Sumele pentru familiile cu nevoi compleze sau suplimentare vor fi suplimentate.

Fondul va fi ţinut sub observaţie şi va fi suplimentat, dacă va fi necesar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.