Secretarul american al Aprării Lloyd Austin şi-a cerut scuze în mod public, joi, după ce şi-a păstrat secrete un cancer şi o spitalizare, un scandal care a provocat un val de indignare în America, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să fiu clar: nu am gestionat asta aşa cum trebuia (...). Aş fi trebuit să-l informez pe preşedinte despre diagnosticul meu de cancer (...), Le cer scuze colegilor mei şi populaţiei americane”, declară într-o conferinţă de presă Lloyd Austin.

Însă ”vreau să spun foarte clar că autorităţile n-au fost în vacanţă şi că (nu a existat) un risc la adresa comandamentului şi controlului Departamentului (Apărării)”, subliniază el.

Lloyd Austin a fost criticat în urma dezvăluirii faptului că a fost spitalizat recent şi că problema sa de sănătate a fost ţinută secretă, contrar protocoalelor aflate în vigoare.

Acest lucru a avut loc într-un an electoral şi în timp ce prima putere militară mondială urmăreşte îndeaproape două războaie importante, în Ucraina şi Fâşia Gaza.

”ÎNCĂ MĂ REFAC”

Preşedintele american Joe Biden nu a ştiut nimic despre diagnosticul de cancer timp de săptămâni de zile, potrivit Casei Albe.

Acest caz a provocat stupefacţie pînă în tabăra democrată şi îndemnuri ale republicanilor la demisia lui Lloyd Austin.

Şeful Pentagonului a vut să dea asigurări cu privire la convalescenţa sa.

”Mă refac bine, dar, aşa cum puteţi vedea, încă mă refac”, a declarat el presei, referindu-se la mersul său rigid.

”Încă mă mai doare piciorul”, a adăugat el, precizând că face fizioterapie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.