Marea Britanie a discutat despre intensificarea sancţiunilor împotriva Rusiei şi creşterea sprijinului pentru Ucraina, a declarat, luni, ministrul britanic de Externe, Liz Truss, în cadrul unei conferinţe comune alături de omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, la Varşovia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este responsabilitatea Marii Britanii şi a aliaţilor noştri, şi asta am discutat cu Dmitro astăzi, să ne intensificăm sprijinul pentru curajoşii noştri prieteni ucraineni. Acest lucru înseamnă mai mult armament şi mai multe sancţiuni. Putin trebuie să piardă în Ucraina”, a afirmat Truss.

Şefa diplomaţiei britanice a spus că va lucra cu partenerii şi aliaţii Marii Britanii pentru a merge mai departe în ceea ce priveşte sancţiunile, menţionând că Marea Britanie analizează sancţiuni suplimentare ”de interzicere a navelor ruseşti în porturi”, precum şi măsuri care includ băncile ruse.

De asemenea, sancţiunile vor viza noi industrii care umplu ”cufărul de război al lui Putin, precum aurul". "Mai mult decât atât, Marea Britanie va stabili un calendar fix pentru eliminarea importurilor de petrol şi cărbune ruseşti”, a mai precizat Truss.

”Trebuie să facem mai mult în ceea ce priveşte petrolul şi gazele, care sunt esenţiale pentru finanţarea maşinii de război a Rusiei”, a spus ministrul britanic de Externe.

”Am convenit că Regatul Unit va pune capăt importurilor de petrol până la sfârşitul acestui an”, a mai subliniat ea.

Truss a adăugat că ”nu ar trebui să se vorbească despre eliminarea sancţiunilor în timp ce trupele lui Putin sunt în Ucraina şi ameninţarea agresiunii ruse planează asupra Europei”.

”Referitor la Marea Britanie, nimic nu este exclus în ceea ce priveşte sancţiunile. Pur şi simplu, nu ar trebui să facem afaceri cu această ţară. Pur şi simplu, nu ar trebui să facem afaceri cu Putin”, a conchis ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.