Livrări de armament rus către Azerbaidjan şi Armenia au împiedicat soluţionarea conflictului între cele două ţări în regiunea Nagorno-Karabah, a acuzat joi, în cadrul unei vizite în capitala armeană, consilierul Casei Albe pe probleme de securitate naţională John Bolton, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzările de armament rus ”nu au contribuit, clar, la rezolvarea conflictului, din cauza forţei enorme pe care i-o dau Rusiei asupra ambelor părţi”, a declarat consilierul preşedintelui american Donald Trumppentru presă, la Erevan.

El s-a întâlnit cu premierul Nikol Paşinian, după ce a fost primit miercuri de preşedintele azer Ilham Aliev şi s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei azere Elmar Mamadiarov, cărora le-a promis că Washingtonul va continua să susţină o siluţionare paşnică a conflictului, potrivit RFE-RL.

Nagorno-Karabah este o regiune în Azerbaidjan, aflată sub controlul unor forţe ale etnicilor armeni susţinuţi de Armenia, în urma unui război care s-a încheiat în 1994.

Eforturi internaţionale în vederea soluţionării acestui conflict se află într-un punct mort.

Moscova încearcă să întreţină relaţii bune atât cu Azerbaidjanul, cât şi Armenia, în pofida acestui conflict îngheţat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.