Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a prezidat luni o scurtă rugăciune la Uniuversitatea din Teheran, în faţa sicriului generalului Qassem Soleimani, ucis vineri într-un atac aerian în Irak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înconjurat de preşedintele iranian Hassan Rohani, preşedintele Parlamentului Ali Larijani, generalul de divizie Hossein Salami - comandantul Gardienilor Revoluţiei şi şeful autorităţii judiciare Ebrahim Raisi, ayatollahul Ali Khamenei a spus o rugăciune în arabă luni, cu puţin înainte de ora locală 9.30 (8.00, ora României), după care a plecat de la faţa locului împreună cu lideriiprezenţi.

Primele rânduri din asistenţă s-au năpustit atunci către sicriele în care se află rămăşiţele generalului Soleimani, ale irakianului Abu Mahdi al-Muhandis - numărul doi în Hashd al-Shaabi, o coaliţie paramilitară proiraniană integrată în forţele irakiene de securitate - şi alţi patru iranieni ucişi odată cu ei.

Învelite în steagul iranian, sicriele generalului şi acestor camarazi de arme au pornit de la universitate pentru a fi onorate de o mulţime numeroasă, adunată în centrul Teheranului pentru a-i aduce un omagiu celui mai popular militar din Iran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.