Forţele afgane de securitate au arestat trei lideri de rang înalt ai Statului Islamic în Asia de Sud, inclusiv pe liderul regional al mişcării Abu Omar al-Khorasani, a anunţat luni Guvernul afgan, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Khorasani a fost arestat la Kabul, împreună cu conducătorul spionajului şi cu însărcinatul grupării jihadiste cu exteriorul, au precizat într-un comunicat Direcţia Generală a Securităţii Naţionale afgane (NDS) şi Ministerul afgan de Interne.

”NDS îşi va continua operaţiunile globale şi ţintite cu scopul de a urmări lideri de rang înalt ai unor grupări teroriste regionale şi de a distruge centre comune ale acestor reţele teroriste”, se arată în comunicat.

Statul Islamic în Asia de Sud este prezent în Afganistan, mai ales în nordul ţării, îsnă a comis în trecut atentate de anvergură mai la sud, în capitală.

Patru explozii la marginea drumului, în capitala afgană, au ucis rănit luni patru civili, inclusiv un copil, a anunţat Poliţia din Kabul.

Atacul nu a fost revendicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.