Liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi îşi pierde controlul asupra trupelor, în timp ce forţele irakiene încearcă să recucerească Mosulul de la gruparea jihadistă, afirmă un oficial militar american, relarează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colonelul John Dorrian, un purtător de cuvânt al coaliţiei conduce de Statele Unite care luptă împotriva jihadiştilor în Irak şi Siria, a făcut aceste declaraţii după ce al-Baghdadi şi-a îndemnat luptătorii, într-o înregistrare audio difuzată joi, să nu se retragă din Mosul.

Mesajul reprezintă un efort al liderului jihadist de a comunica cu luptătorii săi, potrivit lui Dorrian.

El a adăugat că în mesaj luptătorii sunt îndemnaţi "să nu lupte între ei".

Este un mesaj al "unui lider care pierde comanda, controlul şi capacitatea de a ţine toată lumea" laolaltă, apreciază el.

Potrivit lui Ludovico Carlino, un analist de la IHS Jane's, mesajul sugerează că leadershipul "este tot mai îngrijorat de dezertări şi fuga militanţilor de pe terenul de luptă".

Locul unde se află al-Baghdadi este necunoscut, iar potrivit unor zvonuri ar fi fost rănit în luptă sau într-un atac aerian al coaliţiei antijihadiste.

Forţele irakiene şi aliaţii lor au pătruns în estul Mosulului, unde trăiesc 1,5 milioane de oameni, şi se apropie de oraş dinspre sud şi nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.