Rusia a interzis, luni, intrarea pe teritoriul rus unui număr suplimentar de 39 de personalităţi britanice - îngtre care liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer şi fostului premier britanic David Cameron - răspunzând astfel unor sancţiuni care i-au fost impuse din cauza invaziei şi Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe această nouă listă, publicată pe site-ul Ministerului rus de Externe, se află nume ale unor lideri politici, jurnalişti şi antreprenori.

Între aceştia se află numele deputaţilor laburişti Keir Starmer, David Lammy şi Lisa Nandy, dar şi unor politicieni scoţieni şi jurnalişti de la BBC şi de la mari ziare britanice.

Potrivit Ministerului rus de Externe, personele sancţionate ”contribuie la politica ostilă a Londrei vizând să ne diabolizeze ţara şi să o izoleze pe scena internţaională”.

”Faptele dăunătoare ale Marii Britanii care alimentează rusofobia, prin difuzarea unor informaţii false despre ţara noatră şi prin susţinerea regmului neonazist de la Kiev, vor antrena o reacţie fermă şi adecvată a părţii ruse”, ameninţă ministerul.

De-acum peste 250 de personalităţi britanice, în frunte cu Boris Johnson, sunt private în mod oficial de vize de intrare pe teritorul rus.

Moscova a invadat militar Ucraina la 24 februarie. Acest asalt a condus la impunerea unor sancţiuni occidentale fără precedent Rusiei, care a ripostat prin măsuri similare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.