Liderul grupării extremiste Proud Boys, Enrique Tarrio, a fost arestat luni şi acuzat că a distrus un panou Black Lives Matter al unei biserici istorice din Washington DC luna trecută, scrie NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tarrio, preşedinte al grupării de extremă dreaptă formată doar din bărbaţi care se descriu drept „şovinişti vestici”, a fost reţinut sub suspiciunea că a distrus proprietatea după incidentul din timpul unui miting pro-Trump din 12 decembrie din centrul capitalei.

Cea mai veche biserică din oraş a persoanelor de culoare, Asbury United Methodist Church, a transmis luna trecută că panoul Black Lives Matter a fost luat de pe clădire şi incendiat.

Tarrio, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat luni la intrarea în oraş şi asupra lui au fost găsite două încărcătoare de mare capacitate, a anunţat poliţia. El se confruntă şi cu acuzaţii privind posesia de arme şi muniţie.

Mai multe demonstraţii pro-Trump sunt aşteptate să aibă loc în Washington miercuri, astfel că Garda Naţională este mobilizată.

Tot luni, Metropolitan African Methodist Episcopal Church i-a dat în judecată pe Tarrio şi Proud Boys în legătură cu distrugerea unui panou Black Lives Matter în timpul aceluiaşi protest din 12 decembrie.

Biserica i-a acuzat că au întreprins „acte de teroare şi au vandalizat proprietatea bisericii în încercarea de a o intimida şi de a reduce la tăcere sprijinul ei pentru dreptatea rasială”.

Într-o postare pe site-ul Parles, Tarrio a spus: „Nu poţi lega o idee. Nu o poţi da în judecată”. El a adăugat că „armura lui Dumnezeu mă protejează”. Luna trecută, el a declarat mai multor entităţi media locale să este responsabil pentru arderea unuia dintre semnele BLM.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus luni că anchetele sunt încă active.

Manifestaţiile pro-Trump de săptămâna aceasta sunt aşteptate după ce, săptămâna trecută, preşedintele american a solicitat un „protest sălbatic” miercuri, când Congresul, în şedinţă comună, va anunţa oficial câştigătorul alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020.

Primarul Muriel Bowser i-a îndemnat luni pe locuitorii oraşului să stea departe de centru şi „să nu interacţioneze cu demonstranţii care vin în oraşul nostru pentru a căuta o confruntare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.