Liderii celor mai dezvoltate 20 de economii din lume par să fi reuşit să ajungă la un compromis în privinţa climei şi, implicit, la un acord pentru un comunicat final al summitului, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui oficial UE, textul recunoaşte retragerea preşedintelui Donald Trump din Acordul pentru Climă de la Paris, fără a submina angajamentul celorlalte ţări.

„Rezultatul este bun. Avem un comunicat”, a spus un oficial.

Negociatorii au lucrat toată noaptea într-o tentativă de a ajunge la un compromis privind limbajul textului.

Între timp, liderii au purtat discuţii separate. Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit cu premierul britanic Theresa May şi a precizat că un acord comercial SUA-Marea Britanie va fi semnat în curând.

Gazda, cancelarul Angela Merkel, a avut un mic-dejun de lucru cu preşedintele rus şi cu cel francez. La final, ei au convenit asupra urgenţei implementării unui armistiţiu în Ucraina. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.