Liberalul flamand Alexander De Croo a fost desemnat miercuri de o nouă coliţie majoritară în Belgia să devină premier, a anunţat rivalul său socialist francofon Paul Magnette, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualul ministru belgian al Finanţelor în cadrul Guvernului interimar, Alexander De Croo, de la Open Vld, era favorit să devină premier.

El urmează să fie noul locatar al numărului 16 pe rue de la Loi, în locul lui Sophie Wilmès (MR).

Şapte partide au ajuns, miercuri în zori, la un acord de guvernare, care este necesar să fie validat de către fiecare formaţiune în parte.

Este vorba despre şase formaţiuni socialiste, liberale şi ecologiste - fiecare cu o aripă francofonă şi una flamandă - şi partidul creştin-democraţilor flamenzi din cadrul CD&V.

La 21 de luni de la prăbuşirea coaliţiei de patru partide aflate la putere în decembrie 2018 şi la 16 luni de la alegerile legislative care au accentuat fragmentarea Parlamentului, cele şapte partide au căzut de acord asupra unei platforme comune în vederea înlocuirii Guvernului condus de Sophie Wilmès, însărcinată să expedieze afacerile curente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.